Håndsydd av meg

Saueskinnsfeller

Saueskinnsfeller med gamle ursymboler

SE VENSTREMENYEN FOR ALLE VALG

Jeg syr og trykker på egne økologiske skinn, fra våre egne pelssauer og gamelnorske spælsauer. Ingen er like, alle er håndsydd. Jeg har laget et design jeg liker å bruke, så du vil kjenne igjen det på mange. Det tar 15-20 timer å sy en 2 skinnsfell til sofa, stol, seng eller baby og det tar nesten det dobbelte med en 4 skinnsfell. Skinnene selges hos andre vanligvis for mellom 1500-2500 pr skinn uten trykk, så selv om jeg syntes dette er moro, og tar en lav timepris, så må det naturlig nok koste endel for å dekke utgifter. Fellen og skinnene varer hele din levetid og er en utrolig flott ting å ha i heimen. 

Jeg har forsøkt å bruke litt forksjellige farger i trykk, både så det skal matche skinnet det er på og så det skal passe i de forskjellige hjem. Egenblandete farger i grått, brunt, gull og sølv. Se i menyen til venstre for å se priser og typer. 

Før i tida så hadde man sin egen saueskinnsfell som ble brukt som dyne hver natt. Skinnene ble sydd sammen så de skulle bli større, og de ble trykket med gamle symboler som hadde forskjellig betydning. Beskyttelse, kjærlighet og fruktbarhet var viktig å ha med. Når Kristendommen kom til landet ble det ikke lov å tro på de gamle symbolene lengre. Dette løste de med å sy et "åkle" oppå, et vevd pledd som dekket symbolene. På den måten hadde de den gamle beskyttelsen under, og var lovlydige. 

 Se menyen til venstre for alle typene som er klare og til salg :)

Bestilling på live@skinnes.comSaueskinnsfell hpndsøm

SE VENSTREMENYEN FOR ALLE VALG