Den perfekte geometriske form

YogaShala Lavvo

Lavvo til flerbruk

Lavvoen er selve hjertet i det nye stedet vårt. Den er tenkt som en Yoga Shala, men også en flerbrukslavvo.

Selve duken er det en flott tradisjonsbedrift i Finnmark som heter Artic Lavvo of Kautokeino som har sydd. Bedriften har djupe samiske røtter og svigerfaren til han vi hadde kontakten med, Anders, var selv født i lavvo! De er ansett for å være de beste innefor det de gjør og det føles veldig godt å ha hatt deres kompetanse på laget. Ifølge demselv er dette det råeste prosjektet de har sydd noen gang, så det var jo ekstra gøy for oss også! Men det er klart, en lavvo på 11m diameter, som tilsvarer 95m2 inni, med 7 panoramavinduer sydd inn er jo ikke alle steder :) 

Lavvoen blir varmet med en peisovn som sender vann rundt i varmeslynger i gulvet, samt gir strålevarme og den gode peisføelsen. Den er vedfyrt. I taket henger en krone av reinshorn.

lavvo yohashala orbs tepee magi urkraft

 

yogashala yoga norefjell strand ur

yogashala norefjell uteyoga naturyoga naturretrat

Peis

lavvo yogashala teepee

Yohashalaen er ikke noe "typisk yogastudio" og du får naturen helt innpå. Du hører fuglesang, og vinden som suser utenfor, det den millimetertynne duken er alt som holder været ute. Man bærer selv veden og fyrer opp.  Den tar noen timer å varme med vedfyringen og på vinteren kan det være lurt på strarte praksisen i ulllongs og trøye, men den deilige atmosfæren og nærheten til naturen gjør denne løsningen vedlig fin.