Stressfrie lykkelige frilandsgriser

HappyPig

Økologisk og soyafritt foret, bor i skogen og har sin egen Pig Beach. Stressfritt avlived i skogen på beitet sitt, hjemmeslakt.

 UTSOLGT 2023!!! Både lam og gris! Send email om du vil på venteliste, live@skinnes.com :) 

Det vi har til salgs på gården nå er: Lammegrillpølse runaway sheep ( half and half gris og lam, nyydelig håndlaget gourmet grillpølse) 3 eller 4 stk i pakken, noen spekepølser og saueskinn og mel ( 2 kg spelt siktet fra gården) 

Vi har satt oss som mål på gården å bli verdens beste gård på dyrevelferd og klima/miljø og det setter føringer for dyreholdet. I 2018 BYGGET VI EGET SLAKTERI!  Dette gjorde vi for å kunne avlive dyrene fullstendig stressfritt ute i skogen på beitet sitt. ( Les mer om detaljene rundt det her)

Vi forer dyrene med økologisk korn fra gården vår og  norsk- og nordiskbasert SOYAFRITT økologisk kraftfor i tillegg til det de finner på beitet av gress, urter, bringebærkratt og røtter. Grisene har sin egen Pig Beach å bade på og de blir stressfritt avlivet i beitet der de bor i kjente rolige omgivelser. Såvidt oss bekjent er vi de eneste som gjør det på denne måten i Norge. Disse faktorene fører til helt topp dyrevelferd og liten miljøbelastning, men prisene våre må selvsagt opp når det koster mer både å ha hjemmeslakteri og fore med den type for.  

utegris bader vann soyafritt for På slaktedagen sover i grisene i halmhuset sitt i skogen, som vi lukker igjen kvelden før. En og en gris blir lokket ut og får ekstremt sterk strøm fra en kjempestor tang bak ørene og det går knappe 0.01 sekunder før grisen er helt borte. Så blir den blødd ut og kjørt til slakteriet på tunet. Grisen oppfatter ikke noe annet enn sitt vanlige miljø og mer skånsomt enn dette kan det ikke gjøres om man skal spise kjøtt. 

Slakteriet vårt er like proft som et stort slakteri på grunn av alle kravene, og det er godkjent av både Mattilsynet og Debio. Under slaktingen leier vi inn et proft team med alle papierer i orden og vi har ogå vetrinærer tilstede fra mattilsynet på selve slaktedagen

Sjekk grisens liv og les om badegrisene i VG her

Selges i hele,halve og kvarte griser. En halv gris er ca 45-55 kg inkl. bein.

Vi selger hovedsaklig

1) Grovpartert:det vil si at den halve grisen er delt opp i helt grove deler. Dere skjærer og pakker alt selv. Pris pr kilo i 2023 er 125 kr. 

2) "Fryserklar"Etter vi har slaktet hjemme på gården og slaktet er kjølt ned i kjølekonteineren vår,  så kjøres kjøttet til en slakter i nabobygda. Han skjærer, pakker og vakumerer og du får alt "fryserklart" - dvs til å putte rett i fryseren uten noe jobb for deg! (Som du får på butikken)  HappyPig Standard som er en verson vi sammen med slakteren, basert på tidligere års ønsker har utarbeidet. Dvs 500 g pakker med kvernet kjøtt, 500 g pakker med medisterdeig ( spedd), wok kjøtt,kotletter, nakkekoteletter, indrefilet, passe store svinesteiker,ribbe, etc . Det eneste valget du har her er hel skinke elle svinesteiker. Velger du svinesteiker ( som de fleste gjør), så er det 100% HappyPig Standard, og er det hel skinke kan du salte og speke den som hel skinke. Slakteren i nabobygda tar 30kr pr kilo eksta for å gjøre pakke og skjære jobben. Det legges på prisen og blir totalt for deg 125 kr ( til oss) + 30 kr ( til slakteren ) = 155 kr å betale for deg pr kilo. Vi tar ikke noe ekstra for formiddling og kjøring, det anser vi som service.

Du får:

  • Juleribbe ( 1/2 ribbe om du bestiller kvart gris) 
  • Indrefileet (1/2 indrefileet hvis du bestiller kvart gris) 
  • Nakkekoteletter
  • Koteletter
  • Skinke / skinkesteiker
  • Kjøttdeig
  • Medisterdeig 
  • WOK kjøtt
  • Kjøttbein, labber, lever, hjerte, hode om du vil ha med det.

Vekten som ganges med kilopris som du som kunde betaler for måles når grisen er delt i to etter slakting, uten hode og innmat. Men alt følger med til deg som kunde uten ekstra kostnad; kraftbein, lever, labber,hode, lunger, tunge. Dette kan man velge å ikke ta med, noe vi opplever at 50% av kundene vil ha med og 50% ikke vil. 

Henting er heime på gården i slakteuka, eller levering på avtalt droppungt i Oslo og Drammen samme uke. Fredagen i utleveringen kjører vi til droppunkt i Drammen ( parkeringen på fylkeshuset i Drammen ) og Oslo ( Kongsgården) , og lørdag og søndag mellom 10-16 kan kjøttet hentes på gården :) Vi tar kort og vipps! Slakting mellom oktober og desember.

OBS! Man får ikke automail svar når man har satt seg på lista, men det registeres her hos oss når det står "Takk for din bestilling" på skjermen. 

Pig Beach HappyPig Nedre Skinnes Farmgirl Gardsfruene

- En litt kjip ting er at vi mister vår Debio godkjenning på gris.  Vår tidligere hovedleverandør klarte ikke levere, så vi har måttet kjøpe mange smågriser fra Nortura, som er født inne. Selv om alt hos oss er likt, både livet deres ute , økologisk foring og Debiogodkjent hjemmeslakting er som før så kan ikke Debio godkjenne pga de strenge EU reglene. Dette tross at det ikke fantes muligheter på markedet i å kjøpe inn øko smågris nok.  Vi syntes det er trist at vi MÅ ha egne purker for å kunne ha en Debiogodkjent grisedrift, og når alternativet er å ha det ( egne purker) eller ikke få godkjenning, så velger vi det siste på grunn av egen tid og kapasitet. Dette kan endre seg med tiden, men pr nå har vi ikke egne purker. Men vi håper og tror at våre kunder kjenner oss godt og veit at dette blir så godt som det samme likevel. Vi har alltid ligget over alle krav i alle godkjenninger og at grisungene er født av en konvensjonell mor, og var der sine første leveuker, hindrer oss godkjenning, endrer jo ikke på det 100% økologiske livet de lever her med både mat, utegang og slakt. Dette til info. I praksis har det ekstremt lite å si for kjøttet. Resten av gården og driften forblir Debiogodkjent.  Hadde vi slaktet grisene 1 mnd senere så hadde vi fått debiogodkjenningen, men da føler vi de blir for store. 

 

 

NÅ har vi pølser igjen! HappyPig og Happysheep! NYDELIGE! :D