Stressfrie lykkelige griser

HappyPig

Økologisk, soyafritt foret, bor i skogen og har sin egen Pig Beach. Stressfritt avlived i skogen på beitet sitt, hjemmeslakt.

Vi har satt oss som mål på gården å bli verdens beste gård på dyrevelferd og klima/miljø og det setter føringer for dyreholdet. I 2018 BYGGET VI EGET SLAKTERI!  Dette gjorde vi for å kunne avlive dyrene fullstendig stressfritt ute i skogen på beitet sitt. ( Les mer om detaljene rundt det her) Vi forer dyrene med øko korn fra gården vår og  norsk- og nordiskbasert SOYAFRITT økologisk kraftfor i tillegg til det de finner på beitet av urter, bringebærkratt og røtter. Grisene er også født ute i bygda hos vår økologiske samarbeidspartner. Såvidt oss bekjent er vi de eneste som gjør det på denne måten i Norge. Disse faktorene fører til helt topp dyrevelferd og liten miljøbelastning, men prisene våre må selvsagt opp når det koster mer både å ha hjemmeslakteri og fore med den type for.  

Våre griser går i et skogsbeite med forskjellige vekster, eget halmhus, trær som gir skygge og har tilogmed sin egen strand; Pig Beach, hvor de svømmer og kjøler seg ned i vannet. 

utegris bader vann soyafritt for På slaktedagen sover i grisene i halmhuset sitt i skogen, som vi lukker igjen kvelden før. En og en gris blir lokket ut og får ekstremt sterk strøm fra en kjempestor tang bak ørene og det går knappe 0.01 sekunder før grisen er helt borte. Så blir den blødd ut og kjørt til slakteriet på tunet. Grisen oppfatter ikke noe annet enn sitt vanlige miljø og mer skånsomt enn dette kan det ikke gjøres om man skal spise kjøtt. 

Slakteriet vårt er like proft som et stort slakteri på grunn av alle kravene, og det er godkjent av både Mattilsynet og Debio. Under slaktingen leier vi inn et proft team med alle papierer i orden og vi har ogå vetrinærer tilstede fra mattilsynet på selve slaktedagen

Dette er unikt! Og kjøttet smaker ekstra godt - sett deg på liste for 2019 nå!  Live@skinnes.com 

HENTEDATOER i 2019 er bestemt! Alle kundene får mail, og det er et par ledige plasser ledig på siste levering hvis du ikke har sikkret deg gris enda :)

HENTING 1 gris OG lam - 8-10nov

HENTING 2 gris 15-17 nov

HENTING 3 gris 29nov-1des

HENTING 4 6-8 des

Sjekk grisens liv på filmen her:

 

 

 

Se bilder fra grisens liv og slakting på gardsfruene.no, søk på "Happypigs" eller klikk direkte her.

Avliving i 2018 på eget gårdslakteri har vi laget en liten film av her; OBS du får se selve avlivingen - 

Selges i hele,halve og kvarte griser. En halv gris er ca 45-55 kg inkl. bein.

Vi selger hovedsaklig

1) Grovpartert:det vil si at den halve grisen er delt opp i helt grove deler. Dere skjærer og pakker alt selv. Pris pr kilo er 100 kr. 

2) "Fryserklar"Etter vi har slaktet hjemme på gården og slaktet er kjølt ned i kjølekonteineren vår,  så kjøres kjøttet til en slakter i nabobygda. Han skjærer, pakker og vakumerer og du får alt "fryserklart" - dvs til å putte rett i fryseren uten noe jobb for deg! (Som du får på butikken)  HappyPig Standard som er en verson vi sammen med slakteren, basert på tidligere års ønsker har utarbeidet. Dvs 500 g pakker med kvernet kjøtt, 500 g pakker med medisterdeig ( spedd), wok kjøtt,kotletter, nakkekoteletter, indrefilet, passe store svinesteiker,ribbe, etc . Det eneste valget du har her er hel skinke elle svinesteiker. Velger du svinesteiker ( som de fleste gjør), så er det 100% HappyPig Standard, og er det hel skinke kan du salte og speke den som hel skinke. Slakteren i nabobygda tar 30kr pr kilo eksta for å gjøre pakke og skjære jobben. Det legges på prisen og blir totalt for deg 100 kr ( til oss) + 30 kr ( til slakteren ) = 130 kr å betale for deg pr kilo. Vi tar ikke noe ekstra for formiddling og kjøring, det anser vi som service.

Du får:

  • Juleribbe ( 1/2 ribbe om du bestiller kvart gris) 
  • Indrefileet (1/2 indrefileet hvis du bestiller kvart gris) 
  • Nakkekoteletter
  • Koteletter
  • Skinke / skinkesteiker
  • Kjøttdeig
  • Medisterdeig
  • WOK kjøtt
  • Kjøttbein, labber, lever, hjerte, hode om du vil ha med det.

Vekten måles når grisen er delt i to etter slakting og alt følger med til deg som kunde; kraftbein, lever, labber,hode, lunger, tunge. Dette kan man velge å ikke ta med, noe vi opplever at 50% av kundene vil ha med og 50% ikke vil. 

Henting er heime på gården i slakteuka, eller levering på avtalt droppungt i Oslo og Drammen samme uke. 

Slakting slutten av okt/starten av nov.- dato ikke satt enda.

Send en mail til live@skinnes.com for å bestille!