HappyPig fra Nedre Skinnes Gård

HappyPig

Nydelig grisekjøtt fra frittgående økologiske forede Duroc og Noroc griser.

Sett deg på liste for 2017 nå!  Live@skinnes.com 

Nydelig saftig kjøtt som kommer fra  frittgående gris i skogen.  Vi kaller de HappyPig fordi de er så lykkelige! :) Rasen er Duroc og Noroc.

Vi formidler slakting og pakking, vakumpakket og spedd etter kundens ønsker. Bestill så fort som mulig, det blir fort venteliste!

Sjekk grisens liv på filmen her:

 

Se bilder fra grisens liv og slakting på gardsfruene.no, søk på "Happypigs" eller klikk direkte her.

Slakting er som regel siste helg i oktober og henting på gården påfølgende uke.

Selges i hele og halve griser. En halv gris er 45-55 kg inkl. bein.

Vi selger hovedsaklig

1) Grovpartert:det vil si at den halve grisen er delt opp i 5 deler. Dere skjærer og pakker alt selv. Pris pr kilo 2017 er 85 kroner pr kilo. 

2) "Fryserklar"Etter vi har slaktet hjemme på gården, så kjøres grisen til en slakter i nabobygda. Han pakker og vakumerer og du får alt "fryserklart" i HappyPig Standard som er en verson vi sammen med slakteren, basert på tidligere års ønsker får. Dvs 500 g pakker med kjøttdeig, 500 g pakker med medisterdeig ( spedd), wok kjøtt,kotletter, nakkekoteletter, indrefilet, passe store svinesteiker,ribbe, etc . Det eneste valget du har her er hel skinke elle svinesteiker. Velger du svinesteiker ( som de fleste gjør), så er det 100% HappyPig Standard, og er det hel skinke kan du salte og speke den som hel skinke. Slakteren i nabobygda tar 30kr pr kilo eksta for å gjøre pakke og skjære jobben. Det legges på prisen og blir totalt for deg 85 kr ( til oss) + 30 kr ( til slakteren ) = 115 kr å betale for deg pr kilo. Vi tar ikke noe ekstra for formiddling og kjøring, det anser vi som service.

Grisen selges i "halve dyr", så du får:

  • Juleribbe
  • Indrefileet
  • Nakkekoteletter
  • Koteletter
  • Skinke / skinkesteiker
  • Kjøttdeig
  • Medisterdeig
  • WOK kjøtt
  • Kjøttbein, labber, lever, hjerte, hode om du vil ha med det.

Send en mail til live@skinnes.com for å bestille!

PS! Mobilslakt ser ut til å legge ned og kan IKKE slakte høsten 2016, ergo får vi ikke slaket hjemme på gården i år. Men vi leier en helt egen bil til dyra, og sørger for at de ikke blandes med noen adre besettninger, som er noe av det mest stressfulle ved slakt. Vi vurderer å måtte bygge eget slakteri om mobilslakt ikke kommer på beina igjen, men dette er midlertidig løsning, og å bygge nytt er jo en stor investering for såpass få dyr...

Hvert år før har vi brukt Mobilslakt, og det finnes knapt noen mer human avlivingsmåte. Sjekk vårtfacebook album fra 2012 for å se hvordan det gikk for seg.  Les også denne bloggsaken om grisenes siste uker på Gardsfruene.no. Denne er annkomst 2014,og denne om slutten 2014.