Stressfrie lykkelige griser

HappyPig

Økologisk, soyafritt foret, bor i skogen og har sin egen Pig Beach. Stressfritt avlived i skogen på beitet sitt, hjemmeslakt.

Vi har noen få griser igjen for 2018 VÆR RASK - mulig å sette seg på 2019 griselista allerede. 

Vi har satt oss som mål på gården å bli verdens beste gård på dyrevelferd og klima/miljø og det setter føringer for dyreholdet. Nytt i 2018 BYGGER VI EGET SLAKTERI, forer dyrene med norsk- og nordiskbasert SOYAFRITT økologisk kraftfor i tillegg til det de finner på beitet av urter, bringebærkratt og røtter. Grisene er også født ute i bygda. Såvidt oss bekjent er vi de eneste som gjør det på denne måten i Norge. Disse faktorene fører til helt topp dyrevelferd og liten miljøbelastning, men prisene våre må selvsagt opp når det koster mer både å ha hjemmeslakteri og fore med den type for. 

Våre 50 griser går i et skogsbeite med forskjellige vekster, eget halmhus, trær som gir skygge og har tilogmed sin egen strand; Pig Beach, hvor de svømmer og kjøler seg ned i vannet. 

utegris bader vann soyafritt for Siden det rundreisende slakteriet Mobilslakt ( som vi brukte før) er lagt ned besluttet vi å bygge eget slakteri på gården for å holde den helt stressfrie produsksjonen vi ønsker. Vi var den første gården som brukte mobilslakt på gris og " gikk opp stien" med dem på hvordan det burde gjøres. På slaktedagen sover i grisene i halmhuset sitt i skogen, som vi lukket igjen kvelden før. En og en gris blir lokket ut og får ekstremt sterk strøm fra en kjempestor tang bak ørene og det går knappe 0.01 sekunder før grisen er helt borte. Så blir den blødd ut og kjørt til slakteriet på tunet. Grisen oppfatter ikke noe annet enn sitt vanlige miljø og mer skånsomt enn dette kan det ikke gjøres om man skal spise kjøtt. 

Slakteriet bygges i disse dager og vi har hatt besøk av mattilsynet for å se på planene våre og de har sagt at om vi gjør det som vi har sagt og tegnet opp (som vi selvsagt skal) så blir det godkjent av dem . (De kan ikke forhåndsgodkjenne). Vi kommer til å leie inn mange av de samme folkene som mobilslakt brukte og det vil også være vetrinærer tilstede fra mattilsynet på selve slaktedagen. 

Dette er unikt! Og kjøttet smaker ekstra godt - sett deg på liste for 2019 nå!  Live@skinnes.com 

Sjekk grisens liv på filmen her:

 

 

 

Se bilder fra grisens liv og slakting på gardsfruene.no, søk på "Happypigs" eller klikk direkte her.

Avliving i 2018 på eget gårdslakteri har vi laget en liten film av her; OBS du får se selve avlivingen - 

Slakting blir i 2018 i to omganger, begge i starten av november. Henting på gården påfølgende uke. Vi sender mail på detaljer til de på griselista. 

Selges i hele og halve griser. En halv gris er 45-55 kg inkl. bein.

Vi selger hovedsaklig

1) Grovpartert:det vil si at den halve grisen er delt opp i helt grove deler. Dere skjærer og pakker alt selv. Pris pr kilo er 95kr. 

2) "Fryserklar"Etter vi har slaktet hjemme på gården og slaktet er kjølt ned i kjølekonteineren vår,  så kjøres kjøttet til en slakter i nabobygda. Han skjærer, pakker og vakumerer og du får alt "fryserklart" - dvs til å putte rett i fryseren uten noe jobb for deg! (Som du får på butikken)  HappyPig Standard som er en verson vi sammen med slakteren, basert på tidligere års ønsker har utarbeidet. Dvs 500 g pakker med kvernet kjøtt, 500 g pakker med medisterdeig ( spedd), wok kjøtt,kotletter, nakkekoteletter, indrefilet, passe store svinesteiker,ribbe, etc . Det eneste valget du har her er hel skinke elle svinesteiker. Velger du svinesteiker ( som de fleste gjør), så er det 100% HappyPig Standard, og er det hel skinke kan du salte og speke den som hel skinke. Slakteren i nabobygda tar 30kr pr kilo eksta for å gjøre pakke og skjære jobben. Det legges på prisen og blir totalt for deg 95 kr ( til oss) + 30 kr ( til slakteren ) = 125 kr å betale for deg pr kilo. Vi tar ikke noe ekstra for formiddling og kjøring, det anser vi som service.

Grisen  selges i "halve dyr", så du får:

  • Juleribbe
  • Indrefileet
  • Nakkekoteletter
  • Koteletter
  • Skinke / skinkesteiker
  • Kjøttdeig
  • Medisterdeig
  • WOK kjøtt
  • Kjøttbein, labber, lever, hjerte, hode om du vil ha med det.

Vekten måles når grisen er delt i to etter slakting og alt følger med til deg som kunde; kraftbein, lever, labber,hode, lunger, tunge. Dette kan man velge å ikke ta med, noe vi opplever at 50% av kundene vil ha med og 50% ikke vil. 

Henting er heime på gården i slakteuka, eller levering på avtalt droppungt i Oslo og Drammen samme uke. 

Siste levering i 2018 er Drammen/Oslo fredag 16 nov ( avtales på forhånd) og henting på gården 17-18 nov mellom 10-16 på dagen. 

Send en mail til live@skinnes.com for å bestille!