Livskvalitet i fokus - hverdagslykke

Oppleve i nærområdet til hyttene

Litt enkel info for å gjøre oppholdet ditt hos oss best mulig

Her kommer litt informasjon om hva du kan gjøre i nærområdet og litt praktiske opplysinger om hvor de nærmeste tingene til hyttene beliggende på Skinnesmoen er

Nærmeste matbutikk er enten Kiwi Noresund 14 min unna, Spar Noresund, 15 min unna eller Coop Prix Krøderen 7 min unna.  På Noresund er det en minibank bak på Norefjellporten ( det bygget kiwi er i). Der er også legekontoret, og frisør, og interiørbutikk, outlet store, OG nytt i 2022 : Vinmonopol åpent tors-lør.

Nærmeste apotek er Vikersund, men coop prix har et skap med de mest vanlige apotektingene ved behov. Nærmeste legevakt er Ringerike Sykehus.

Noresund har også en XL bygg, en godt utstyrt bensitasjon med mulighet for å kjøpe mer gass, Shell Stake ( de har take away pizza også). Man kan lade el-bil bak kiwi i Norefjellporten eller på Coop Prix Krøderen. På Krøderen er det en ny lokalmatbutikk - Krøderen Landhandleri 

På onsdager er Bunadstua og Bergtatt gull og sølvsmie oppe på K4 huset ved Olberg kirke som er verdt å ta seg en tur til. På vei opp til Norefjell er det også en ny interiørbutikk. Hvis man vil handle mer så er det Vikersund, Hønefoss og Flå som er handelsentrum i hver sine rettinger.

Den offisielle portalen for Norefjell som reisemål heter www.visitnorefjell.com

Man kan gå enkle og vanskeligere turer i området. På Norges app UT.no finner du gode kart og ruter og turen til Fyrand Flaget er en man kan gå rett fra hytta uten å kjøre bil. Fin sti opp og et stort tårn på toppen. Hvis man vil ta bil kan Greensåsen på andre siden av fjorden anbefales. Hvis man vil til høyfjellet så er tregrensa på 1000 meter og turer til både Augunshaug og Høgevarde er flotte opplevelser. Man kan se reinsdyr på Norefjell om man er riktig heldig.

Når vi snakker om Norefjell, så er det ca 30 min fra hytta til høyfjellet og der oppe er det både restauranter og et kjempebra SPA, som vinner «World best spa award» nesten hvert år. Google Norefjell Ski og Spa og behandlinger der anbefales. Restauranten Norefjellhytta har utrolig god mat, og man kan også booke en kokk derfra ned på hytta her om man vil, de er kjempeflinke. Setra Noreheim skal også begynne å tilby slike tjenester og der er de også veldig flinke.

På vinteren er skisenteret oppe hver dag, og det er flotte langrennsløyper med god bunnprepping så løypene åpner tidlig – HVIS det er minusgrader da selvsagt. Følg med på Norefjell Skisenter eller Norefjell.com for å se status. Langrennsløyper blir også kjørt opp helt fra Krøderen sentum og til bunn av Norefjell, så i prinsippet man kan gå hele veien fra hytta til fjellet på gode snøvintre. Se www.skisporet.no på Krødsherad Idretslag og løypene på vestsiden av Krøderfjorden for å se om det er kjørt opp. På vei opp mot fjellet finner du også Norefjell Golf bane, en 18 hulls bane. Det er en Go-cart bane på grensen mellom Sigdal og Krødsherad.

Man man ta Krøderbanen museumsjernbane på søndager i sommerhalvåret og man kan seile med MS Kryllingen som har torsdagsturer fra Sole Hotell sin brygge på Noresund, eller man kan leie hele båten for en privat tur, og Kryllingen har egen brygge på Skinnesmoen så det er lett å få til. Eventyrslottet Villa Fridheim ser du fra hytta og det er en fin opplevelse med en enkel kafe.

I nabobygdene kan du besøke flotte Blaafarveverket med sine koboltgruver, til kunsterhjemmene til Th.kittilsen, og Christian Skredsvig. Man kan sjekke ut Bjørneparken i Flå, eller se den nye ziplinen ned Vikersund hoppbakke. Det er også en ny høyt og lavt park i Vikersund.

 For en rainy day : Furumo Svømmehall ligger i Modum